top of page
Search

Montējamo mēbeļu priekšrocības un trūkumi

Pieprasījums pēc montējamām mēbelēm ir ievērojami pieaudzis kopš to izgudrošanas pirms vairāk nekā 50 gadiem. Mūsdienās lielākā daļa māju un biroju ir aprīkoti ar šādām mēbelēm. Ja vēl neesat padevies novatoriskajam plakanā iepakojuma stilam, pirms ķeraties pie lietas, apsveriet dažas no šīm priekšrocībām un trūkumiem.


Kas ir montējamās mēbeles?

Tās sauc arī par plakanā iepakojuma mēbelēm, jo tās tiek pārdotas kastēs plakanās daļās un tiek montētas vietā, kur tām ir paredzēts būt. Jūs saņemat mēbeles kopā ar atsevišķiem komponentiem, kas iesaiņoti kartona kastēs ar instrukcijām, kā tos patstāvīgi salikt. Lai to paveiktu, instrumentiem, skrūvēm un uzgriežņiem jābūt Jūsu labākajiem draugiem.


Montējamo mēbeļu priekšrocības:

  • Pieejamība: visizplatītākais iemesls, kāpēc cilvēki pērk mēbeles plakanos iepakojumos, ir tas, ka tas ir ērts veida, kā tās nogādāt mājās. Mūsdienu cilvēki vairs neieciklējas uz to, ka mēbeles ir ieguldījums ilgtermiņā, kā tas ir bijis iepriekšējās paaudzēs. Mūsdienās mēs vairs netiecamies pēc smagām un milzīgām mēbelēm, kas aizņem katru istabas stūri. Biežāk mēs izvēlamies vienkāršas lietas, lai padarītu mūsu mājas pievilcīgākas un minimālistiskākas.

  • Viegla transportēšana: Saliekamās mēbeles ir viegli demontējamas, tāpēc transportēšana ir mazāk sarežģīta un lētāka. Parasti cietie komponenti var negatīvi ietekmēt galīgo cenu. Visu priekšmetu transportēšana vienlaikus ir vienkārša un padara piegādi efektīvāku. Daudzi no mums pāris reizes dzīves laikā pārvācas, šādā gadījumā montējamās mēbeles nesagadās lielas problēmas.

  • Kompaktums: tā daudzpusība nozīmē, ka mēbeles ir iespējams iekļaut arī mazākās telpās, jo ražotāji tās būvē kompaktas un ar bīdāmām funkcijām, kas samazina aizņemamo vietu. Piemēram, ja Jums ir piegādātas mēbeles, bet nav pietiekami daudz laika, lai ar tām tiktu galā uzreiz, nav problēmu atstāt tās tuvākajā stūrī un salikt vēlāk. Tas arī nozīmē, ka būs mazāk jācīnās ar neērtām kāpnēm vai šaurām durvīm, jo tādas mēbeles var samontēt tieši tajā telpā, kurā nepieciešams.

  • Krāsu, dizaina un izmēru izvēle: lielākajai daļai dizainu ir dažādas krāsas, kas ļoti piesaista klientu, jo tas padara to spilgtu un modernu, salīdzinot ar vecāku mēbeļu stiliem. Tagad Jūs varat izvēlēties no daudzajiem sortimentiem, kas atbilst Jūsu mājas stilam un Jūsu personiskajai gaumei.

  • Videi draudzīgs un ilgtspējīgs risinājums: Mūsdienu dizaineri rada šādas mēbeles ar masīvāku koku, kas ir izturīgs. Turklāt ir viegli apvienot divas vai vairākas vienības, ja gadījumā esat noskaņots izmēģināt dažus DIY mēbeļu trikus.


Montējamo mēbeļu trūkumi:

  • Grūtības salikt mēbeles ir acīmredzams trūkums. Kāds to uzskatītu par vienkāršu darbu, taču tas var prasīt vairāk laika un pūļu, nekā Jūs domājāt. Problēmas ar instrukcijām un skrūvju atlikumiem ir visizplatītākās sūdzības. Bet visam ir savs risinājums - mēbeļu montāžas serviss.

  • Nav pareizi samontēts: kad esat ieskrūvējis visus uzgaļus, var nākties konstatēt, ka atvilktnes aizvēras nepareizi vai skapja durvis ir ļodzīgas. Ja tas notiks, nekas cits neatliks kā sākt visu no jauna.

  • Zema izturība: Vēl viens šādu mēbeļu trūkums ir bojājumi to zemās izturības dēļ. Mēbeles ir veidotas no mākslīgā MDF, kas nekalpos ilgi, it īpaši, ja tās jau ir vairākas reizes demontētas un saliktas.

  • Pārāk vienkāršs dizains: lai arī Jūs varat atrast daudz stilu un krāsu, tomēr dizains būs samērā vienkāršs. Šāda tipa mēbeles noteikti atradīsiet arī, ejot ciemos pie kāda drauga, viņas nav unikālas.

  • Var rasties papildu izmaksas: Jums nāktos tērēt vairāk, ja būs nepieciešamība sarunāt kādu citu, kas samontētu mēbeles. Tas palielinās galīgo cenu, kuru, iespējams, nebijāt paredzējis, veicot pirkumu!





24 views
bottom of page