top of page
Search

Padomi, kā izvēlēties piemērotākās mēbeles

Ir labi zināms, ka mēbeļu iegāde ir diezgan liels izaicinājums. Tie, kas to ir darījuši noteikti saprot, ka nākas saskarties ar to, kā to labāk izdarīt. Dosim dažus praktiskus padomus, lai mēbeļu iegādi padarītu vienkāršāku.


Plānojiet savus pirkumus jau iepriekš!

Sāciet plānot mēbelējumu jau iepriekš, piemēram, pirms veicat remontu, pirms jauna mājokļa ieādes. Tādā veidā Jums būs laiks domāt par to, vai to, ko vēlaties, var sasniegt vai nē. Jūs varat iegādāties pieņemamas, montāžai gatavas mēbeles mēbeles no IKEA vai citu ražotāju mēbeles. Iesakām apskatīt katalogus un tiešsaistes veikalus, lai uzzinātu par aktuālajām atlaidēm un piedāvājumu. Iepriekš nopērciet to, ko varat, vai sekojiet līdzi tam, cik bieži Jūsu vēlamie produkti tiek pārdoti. Daudzi mazumtirgotāji piedāvā tiešsaistes katalogus, kas atvieglo iepirkšanos tiešsaistē un mēbeļu piegādes pakalpojumu jau nākamajā dienā.


Salīdziniet cenu konkrētām mēbelēm dažādos veikalos!

Visdrīzāk nevar atrast vienu un to pašu furnitūru divos vai trīs dažādos veikalos, bet var atrast ļoti līdzīgas un par atšķirīgām cenām gan. Tādā veidā Jūs arī pārliecināsieties, ka nepārmaksājat. Šī ir stratēģija, kuru izmanto daudzi cilvēki, un tā ir izrādījusies noderīga.


Ziniet, ko vēlaties

no mēbelēm, cik intensīvi tās tiks izmantotas, jo, ja to daudz izmantos, tad būs jāiegulda dārgākās un izturīgākās mēbelēs, lai tik drīz nenodiltu un nenolietotos. Ja Jūs tērējat mazāk naudas, bet tomēr Jums ir stilīgas mēbeles, tad tas ir pavisam cits stāsts. Iedvesmu par dizainu un iekārtojumiem meklējiet žurnālos, internetā vai TV. Varat arī lejupielādēt interjera dizaina lietotnes, lai iegūtu skaidrāku savas mājas attēlu.


Kā izvēlēties un iegādāties mīkstās mēbeles?

Matrači ir viens no vissvarīgākajiem elementiem, kas būtu jāizvēlās īpaši rūpīgi, jo no tā ir atkarīgs Jūsu miegs. Pārliecinieties, ka to patiešām izmēģināt veikalā un izvēlaties tādu, kas ļauj justies ērti. Izvēloties matraci, novērtējiet:

  • Ilgmūžību - vai ražotājs piešķir tai ilgu mūža garantiju.

  • Ērtību - stingrība, vai tā ir piemērota tieši Jums.

  • Tīrība - no kāda materiāla tas ir izgatavots, vai to būs viegli kopt.


Kā izvēlēties koka mēbeles?

Tas ir atkarīgs no Jūsu individuālajām vēlmēm un personīgā stila. Tomēr šeit ir vairākas lietas, kas Jums jāzina, un lietas, kas jāmeklē. Piemēram, skujkoku mēbeles ir lētākas nekā cietkoksnes, jo cietkoks ir izturīgāks un ugunsizturīgāks par skujkoku. Abu materiālu mēbeles piedāvā dažādās krāsu variācijās. Plakano iepakojumu mēbeles ir vēl lētāks variants, taču tās nav tik izturīgas. Cilvēkiem bieži tiek ieteikts nepārvietot savas montējamās mēbeles pēc tam, kad tās ir jau vienreiz samontētas. Ir svarīgi zināt savu budžetu un zināt, cik intensīvi mēbles tiks izmantotas.


Kā izvēlēties ādas mēbeles?

Ja esat ādas cienītājs, meklējiet ādas pakāpi. No tā ir atkarīgs, cik ātri āda plaisās un cik viegli to būs kopt. Izlasiet visas etiķetes un jautājiet veikalā par ādas tipu. Zamšādas vai citu polsterējumu gadījumā Jums vajadzētu noņemt spilvenus un pārbaudīt pamatni bez tiem. Jautājiet par dažādu polsterējumu tīrīšanas vajadzībām, ja par tām nezināt. Pārbaudiet katru dīvānu vai krēslu, lai izmēģinātu tā stingrību un ērtumu.





26 views
bottom of page