top of page
Search

7 MĒBEĻU IZKĀRTOJUMA IETEIKUMI

Mēbeļu novietojums nosaka to, kā tiek izmantota telpa, un tas var ietekmēt telpas atmosfēru. Šajā rakstā piedāvājam dažus padomus, kā izvietot mēbeles tā, lai iekārtotu telpu gan funkcionāli, gan pievilcīgi.


1. Izveidojiet plānu

Neatkarīgi no tā, vai mēbelējat jaunu istabu vai vēlaties pārkārtot jau esošu, ieteicams sākt ar plānu. Izmēriet savu istabu un sastādiet plānu uz papīra vai izmantojot kādu bezmaksas tiešsaistes programmatūru, lai izmēģinātu dažādus variantus. Tas ietaupīs laiku un enerģiju, tā vietā, lai vairākkārt pārbīdītu smagās mēbeles, pirms esat izvēlējies labāko izkārtojumu.


2. Apsveriet apjomu


Katrai mēbelei, ko izvēlaties, ir augstums, platums un dziļums, kas nosaka apjomu. Ja vēlaties telpā radīt mierīgu sajūtu, pieturieties pie mēbelēm ar līdzīgu apjomu. Ja vēlaties enerģiskāku telpu, izvēlieties mēbeles ar dažādiem tilpumiem un izmēriem.


3. Izlemiet par simetriju


Mierīgai telpai tiecaties pēc simetrijas - piemēram, kamīna priekšā novietojiet divus identiskus dīvānus vienu pret otru, lai izveidotu viesmīlīgu atpūtas zonu. Lai iegūtu rotaļīgāku telpu, izvēlieties asimetriju. Lai to panāktu, tos pašus dīvānus var ievietot “L” formā, vai arī Jūs varat izvēlēties divus dažādus dīvānu stilus.

4. Izmantojiet trijstūta līnijas jeb triangulāciju


Triangulācija ir efektīva stratēģija, lai izveidotu patīkamu fonu telpas zonā. Interjera dizainā izplatīts piemērs ir pāris galdiņu novietošana abās dīvāna pusēs un glezna virs dīvāna. Iedomājieties, ka šie priekšmeti atrodas trijstūra līnijā.

Triangulācija var palīdzēt vislabāk izmantot Jūsu telpu no funkcionālā viedokļa. Padomājiet par priekšmetiem savā istabā, kas tiek izmantoti visbiežāk, un pārliecinieties, ka tiem ir viegli piekļūt. Piemēram, virtuvē plīts, ledusskapis un izlietne tiek izmantoti visbiežāk un parasti tiek novietoti kopā tā sauktajā “zelta trīsstūrī”. .


5. Sadaliet lietas


Gara taisnstūrveida telpa var būt neērta. Kā cilvēki mēs jūtamies brīvāk kvadrātveida mēbeļu iekārtojumā. Mēbeles var izmantot, lai sadalītu taisnstūra telpu un izveidotu laukumus - piemēram, jūsu viesistabā var būt vieta atpūtai un sarunām, kurā ietilpst dīvāni un kafijas galdiņš, kā arī atsevišķa zona pusdienošanai.


6. Apgaismojums

Apsverot izkārtojumu, noteikti plānojiet apgaismot visu istabu un neierobežojiet apgaismojumu vienā līmenī. Izmantojot grīdas lampu, sienas gaismu, griestu lampu, ko izvietot visā telpā, tas palīdzēs pievērst uzmanību telpai un radīt īpašu sajūtu.


7. Televizora novietojums


Mūsdienās daudziem no mums gandrīz katrā istabā ir televizori, un viesistabā parasti ir lielākais ekrāns. Nenovietojiet televīzoru pārāk augstu, lai nesāpētu kakls, padarot filmu skatīšanos nepatīkamu un neērtu. Ieteicams televizoru novietot grāmatu plauktā vai skapī blakus kamīnam. Lai nodrošinātu optimālu komfortu, mēģiniet novietot televizoru acu līmenī ne pārāk tuvu dīvānam.


20 views
bottom of page